Biz Değerlerimizle Varız ! !

HEDEF 10 KÖK DEĞER, 8 ANA YETKİNLİK ÖĞRETMEK

"Güncellenen öğretim programlarında farklı olarak öne çıkan hususlar, değerlerimiz ve yetkinliklerdir. Değerlerimiz ve yetkinlikler bilgi, beceri ve davranışlar arasındaki bütünlüğü kuran bağlantı ve ufuk işlevi görmektedir

Disiplin alanlarının her birinde öğrencilere aktarılması hedeflenen 10 kök değer ve bu değerlere ilişkin tutum ve davranışlar belirlenmiştir. Okul ve öğretmenlerin, değerleri programların bütünleyici bir parçası olarak ele alması ve uygun yaklaşımları kullanarak açık ve/veya örtülü biçimde öğrencilere kazandırması önem arz etmektedir. Öğrencilere değerleri okul içinde ve dışında pratiğe dönüştürmeleri için uygun ve etkili fırsatlar sunulması, öğrencilerin akıl yürütme, sorgulama, araştırma, yorum yapma, bağlantı kurma ve değerlendirme becerilerini kullanabilecekleri çalışmalarla değer aktarımının gerçekleştirilmesi eğitim sürecinin nihai gayesine ulaşmasına mühim bir katkı sağlayacaktır. Kök değerler şunlardır: Adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik."